Albert Einstein zei ooit: “Alles is energie.”

Energie is feitelijk niets anders dan verschillende frequenties. Denk maar terug aan de scheikunde les, vroeger op de middelbare school. Dan weet je weer dat de moleculen altijd bewegen.  Zo heeft alles een eigen trilling.
De formule E=mc2 rekent massa om naar energie. Kortom: alles wat massa heeft, heeft óók frequenties en een eigen trillingsniveau.

Dat geldt ook voor ervaringen en de emoties die horen bij die ervaringen. Zo heeft een fijne herinnering een bepaalde emotie en daar hoort een frequentie bij. Maar helaas zijn er in het leven ook volop momenten met minder mooie herinneringen. Met emoties die naar kunnen zijn. Die je pijn kunnen doen. Die je onzeker kunnen maken. En dat begint vaak als kind al. Soms niet eens zo slecht bedoeld. Maar een jong brein kan soms nog niet plaatsen waarom nare dingen gezegd worden. Iedere vader of moeder zegt weleens iets waar ze spijt van hebben. Ik ben geen uitzondering op de regel. Als je mijn blog ‘heks van een moeder’ hebt gelezen, dan snap je zeker wat ik ermee bedoel. Je leest mijn blog hier. 

Een ogenschijnlijk onschuldige ervaring, kan diepe sporen achterlaten in het zelfvertrouwen van een klein kind. En daaromheen bouw je keurig netjes kleine muurtjes. Laagjes. Steeds een beetje meer. En wanneer je dan op latere leeftijd wordt geconfronteerd met bijvoorbeeld onzekerheid of je hebt moeite met het nemen van de juiste beslissingen, dan kan de oorsprong daarvan prima in je vroege jeugd liggen.

Bioresonantie is er steengoed in om vast te stellen welke laagjes of muurtjes er opgebouwd zijn rondom jouw emoties. Het algoritme van het systeem berekend welke frequentie erbij hoort en koppelt die aan de frequentie of trilling van een olie, supplement of ervaring. Immers, planten en bloemen zijn gemaakt met een reden. En niet allemaal zo voor de hand liggend, maar wel krachtige bouwstenen in de natuur.

Maar ook je eigen gemoedstoestand en gedachten hebben kracht. Zoals bijvoorbeeld gebed of meditatie. Of externe factoren zoals zonlicht en sport. ZYTO zit er nooit naast. En vaak is de ontvanger van de scan tot tranen toe geroerd. Het kan best pittig zijn om jouw emoties en het sneeuwbaleffect daarvan op je lijf, zomaar even terug te kunnen zien in een scan.

Bioresonantie stelt geen diagnose. Het laat vooral de emotionele lagen heel erg goed zien. En disbalans op energiebanen (meridianen), chakra’s en organen, kunnen ervoor zorgen dat je levensenergie (chi) niet goed meer kan stromen. Stagnatie kan stress geven, zowel lichamelijk als emotioneel. En voordat je het beseft, ben je al talloze grenzen over gegaan. Je lichaam trapt op een bepaald moment op de rem en het resultaat is dat je niet lekker meer in je vel zit. Of dat je immuunsysteem een knauw krijgt. Hoe dan ook, allemaal dingen die je liever niet hebt. 

Bioresonantie laat zien hoe je de opgebouwde laagjes vol emoties weer kan gaan afpellen. En zo kom je steeds dichterbij jezelf. Een heel zachte en fijne manier van loslaten. Je maakt je lichaamscellen weer een beetje vrij van ‘afvalstoffen’ en laat de energie van je ziel er weer doorheen stromen. Maar je lichaamscellen zenden niet alleen maar uit, ze kunnen ook signalen opvangen. Wanneer ze de juiste signalen ontvangen, kunnen cellen weer in een optimale toestand worden gebracht. Een juist signaal kan ook inzicht geven en bewustwording zijn van de processen die de cel in eerste instantie uit balans heeft gebracht. Want gedachten zijn ook energie en hebben ook een trilling. Een liefdevolle of warme gedachte in de vorm van inzicht of affirmatie is goed voor je! Woorden hebben kracht. En zo kunnen woorden die betrekking hebben op het verbeteren van het hele innerlijk proces, de balans in jezelf helpen herstellen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een bioresonantie scan? De kosten voor een scan variëren, afhankelijk van de scan die je wenst.

Oil of the Day scan (10-15 minuten)  10 euro: je ontvangt één enkel advies op basis van je dag-energie. 

iTOVI scan (10-20 minuten) 17,50 euro: een kortere scan sessie, waarbij je de informatie rechtstreeks (in het Engels) in je mail ontvangt. Deze scan is nuttig om snel een beeld te krijgen van wat je kunt inzetten voor je welzijn, maar geeft je wél meer informatie dan de Oil of the Day scan.

Compass Scan (20-30 minuten)  30 euro: je ontvangt een advies van een selectie van oliën. Ik mail je het rapport, wat je vervolgens naar eigen wens kunt gebruiken ter inzicht.

Balance scan (70-80 minuten) 90 euro: de meest complete bioresonantie scan gaat heel erg diep in op verschillende lagen. Je kunt vooraf aangeven naar welk onderdeel je specifiek wilt kijken, zodat we daar ook dieper op in kunnen gaan. Het dieper begrijpen van je emoties, geeft het meeste inzicht in wat je voor jezelf kunt betekenen. Ook meridianen, weerstand en (energetische) orgaan informatie is mogelijk.