Waarom Young Living? Of je nu kiest voor essentiële oliën, minerale make-up, schoonmaakproducten, supplementen, ondersteuning bij afvallen en gewichtsbeheersing of ondersteuning voor het welzijn van je geliefde huisdier: voor ieder wat wils! En alles vrij van schadelijke hulpstoffen. Wie wil dat nu niet? De wetenschappelijke basis van essentiële oliën rijkt tot duizenden jaren ver terug.  De oude Egyptenaren en Chinezen beheersten de kunst van het distilleren al 4000 jaar terug. Of je nu kiest voor de heilzame werking, het vervangen van je drogisterij artikelen in je medicijnkastje, of vooral graag de beste kwaliteit middels het Seed to Seal proces, Young Living vinkt vele hokjes aan. 

Seed to Seal

De garantie dat elk flesje of potje vanaf het zaadje tot aan het eindproduct wordt onderworpen aan strenge veiligheids- en kwaliteitseisen.

De beste kwaliteit

Door geen concessies te doen over de kwaliteit, garandeert Young Living A-grade (therapeutica grade) olie.

Groot assortiment

Niet enkel essentiële oliën, maar ook beauty & health producten. Van supplementen naar make-up. Van schoonmaaklijn naar dieren ondersteuning.

Bijna 30 jaar wereldleider

Wanneer je start als eenpitter en je groeit uit tot de grootste ter wereld, dan doe je iets heel erg goed. Veelvuldig geïmiteerd, dan ben je écht de beste!

Foundation

Young Living wenst een mooiere en gezondere wereld voor iedereen. De non-profit organisatie Young Living Foundation helpt de kansarmen, slachtoffers van human trafficking en overlevenden na natuurgeweld.

Eigen boerderijen

Geen samenraapsel van oliën uit alle windrichtingen. Eigen farms, eigen zaden, nooit eerder gecultiveerde bodems, kortom: de luxe van eigen boerderijen betekent ook 100% herleidbare producten.

Community

Young Living is niet alleen een merk, Young Living is een lifestyle. Wanneer je zelf kiest voor deze lifestyle, word je ondergedompeld in de Young Living Community. Samen met een team aan mensen, staan we voor je klaar om je te helpen.

"Essentiële oliën? Daar geloof ik niet in."

Gastric Bypass

Na 2 zwangerschappen bleef ik met fors overgewicht achter. Met alle gevolgen van dien. Altijd pijn in knieën, enkels, heupen en rug. De oplossing kwam in de vorm van een gastric bypass. Een zware operatie, waarbij je maag wordt verkleind en een deel van de dunne darm wordt omgeleid.

Na de operatie moest ik opnieuw leren eten en drinken. En dat viel niet mee. 

Essentiële oliën van Young Living

Een vriendin wees me op Young Living. Ze benoemde het nut van essentiële oliën. Ik vond het maar nonsens. En dat zei ik dus ook: “Daar geloof ik niet in.”
De vriendin reageerde niet door aan te dringen, maar met een simpel “Oké, moet je zelf weten”. Juist díe reactie triggerde me. Ik ging me afvragen wat er nou zo bijzonder aan de oliën was. Ik besloot om het erop te wagen en in november 2017 kocht ik mijn premium starterkit met Aria diffuser. Ik bedacht dat het vast lekker zou ruiken in huis en het was een toffe diffuser. Little did I know..

De essentiële oliën bleken me te ondersteuning bij lichamelijke ongemakken die ik had overgehouden aan mijn gastric bypass operatie. Daarnaast rook mijn huis lekker en sliep mijn dreumes als een roosje. 
Bij allerhande kwaaltjes en ongemakken bleken de oliën hun werk te doen en de drogisterij raakte ons kwijt als klant. We deden aan het ‘ditch & switch’ principe en vervingen langzaamaan aan chemische ‘oplossingen’ in ons huis voor puur natuur. Geen schadelijke chemicaliën meer. Geen parabenen. Geen gifstoffen. Enkel distillaat producten van planten, bomen , zaden en bloemen. Er bleek ontzettend veel mogelijk. Wellness kreeg een compleet nieuwe lading. Wie wil dat nu niet?

 

Wetenschappelijke basis

Een aantal oliën vond ik meteen hemels! Lavender, Stress Away en Orange waren meteen raak, wat rook dat lekker! Maar sommige oliën roken helemaal niet super lekker. Ik vond ze sterk en aards. Indringend. De olie DiGize vond ik ronduit stinken. Niet een beetje. Nee. Enorm! En uitgerekend die olie had ik ‘nodig’ volgens mijn vriendin. Voor mijn buik. Ik smeerde op haar advies wat van de olie verdund op mijn maag, toen die weer eens vervelend was.

Na zo’n 15 minuten voelde ik een rust over me komen. En ik keek met een schuin oog naar het riekende flesje. “Das toeval”, zo bedacht ik. Maar na dag twee en drie, ervaarde ik dezelfde rust in mijn maag. En ik kon alleen maar denken: “Dat is statistisch gezien geen toeval meer!” 
Ik dook PubMed op en vond in korte tijd een waslijst aan studies waar het onderwerp ‘essential oils’ in terug te vinden was. Er ging een wereld voor me open. De mooie potjes bleken toch méér te zijn dan enkel een lekker luchtje. Waren er dan toch andere opties om mijn kinderen te ondersteunen dan enkel het medicijnkastje?

Heilzame werking

Essentiële oliën waren niet ‘nieuw’. Integendeel! We stonden op machtige schouders der geschiedenis, want al in de tijd van de Rode Keizer in China en de Oude Egyptenaren, bleek de kunst van het distilleren bekend. Balsemen van mummies werd gedaan met kostbare oliën, omdat ze het proces van ontbinding hielpen tegengaan. Chinezen spraken in oude geschriften over de heilzame werking van planten, bloemen, kruiden en bomen in de potente vorm van pure essentiële oliën. Er waren geen apotheken, huisartsen en specialistische zorg, zoals we die nu hebben. Mensen hadden weinig anders dan de kracht der natuur.

Moderne geneeskunde

Essentiële oliën bleken eeuwenlang volop gebruikt, maar raakten de laatste eeuwen in de vergetelheid door het oprukken van de moderne geneeskunde. Diezelfde geneeskunde hikt steeds vaker tegen problemen zoals resistentie bij antibiotica aan. Daardoor is de moderne wetenschap de kunst der distilleren weer opnieuw aan het ontdekken. Waar kunnen we Moeder Natuur allemaal voor inzetten? Hebben wel wel synthetische parfums nodig? Of is iets wat volledig natuurlijk is, wellicht een gezondere keuze? Hoe ondersteun je je lichaam het beste? Is daarin ruimte voor natuur?

Seed to seal

De beste kwaliteit van het zaadje tot in het potje. Young Living belooft en maakt waar. Hun Seed to Seal proces is subliem, waar het gaat om de beste zorg voor niet-genetisch gemodificeerde zaden, eerlijke landbouw, zero-waste policy en nooit gebruik gemaakt van synthetische stoffen.

Goed zorgen voor je lichaam is belangrijker dan ooit. Steeds meer kennis is voorhanden en onze maatschappij is doordrenkt van vervuiling. No more! De Young Living lifestyle geeft ruimte aan puur, natuur, zuiver en eerlijk.

Gewichtsbeheersing

Ik viel af. Van mijn zwaarste gewicht ooit, hoogzwanger van mijn oudste, zo’n 130 kilo, naar 73 kilo. Pak ‘m beet 55 kilo raakte ik kwijt. Afvallen is één, maar op gewicht blijven is twee. De Young Living lifestyle biedt allerhanden oplossingen met oliën en de Slique producten om hier op een gezonde manier aan te werken. Diverse oplossingen dragen bij aan het weerstaan van die eeuwige cravings en het optimaliseren van je conditie door je te stimuleren naar buiten te gaan en te werken aan het opbouwen van je conditie.

Schoonmaakproducten

Ik kreeg steeds meer aversie tegen conventionele schoonmaakproducten, wasmiddelen, parfums en make-up. Naarmate ik meer leerde over wat synthetische en toxische ingrediënten met ons lichaam doen, ging ik steeds een beetje dieper in de materie. Wist je dat veel toxinen waar je dagelijks mee in contact komt, enorm hormoonverstorend werken? 

Young Living biedt een hele lijn voor schoonmaak van je huis, kleding en zelfs je vaat: toxine vrij! De producten zijn op basis van rozemarijn, citroen, eucalyptus en kruidnagel. De geur is zalig en het is veilig voor mens en dier. Heb je een kleintje rond kruipen? Ook voor de allerkleinsten zijn deze producten veilig bevonden. Wel zo’n geruststellende gedachte!

 

Savvy Minerals make-up

De make-up lijn van Young Living breidt steeds verder uit! Oogschaduw, lippenstift, lipgloss, vloeibare make-up, minerale poeders, blush, bronzers, wenkbrauwpoeder, köhl poeder, kwasten (vegan-friendly), you name it, we’ve got it! Allemaal vrij van parabenen, vrij van synthetische stoffen en verrijkt met de kracht van essentiële oliën.

Supplementen & Ningxia Red

De Ningxia Red producten gemaakt van Chinese wolfsbessen, zijn de meest geliefde supplementen die Young Living te bieden heeft.
De wetenschappelijke studies en oude geschriften delen rijke anekdotes over de antioxidantieve werking. De gezondheidsvoordelen zijn groot en met name de lage prevalentie van diabetes en oogproblemen in het gebied waar deze bessen inheems groeien, is indrukwekkend. Young Living brengt dankzij een exclusieve samenwerking met de boeren uit de provincie Ningxia in China, dit fantastische supplement voor mens en dier naar de Westerse wereld.