Datum

Lekker loss

Ik ben aan de löss.
De watte?
De löss.
En die meng ik met argan olie, 3 druppels Frankincense essentiële olie en wat water. Met een potje en een kwastje mengen en smeren op een gezicht dat net gewassen is met ‘Orange Blossom Facewash. Zálig.
Een kleimasker 2.0. Wat zeg ik? 5.0.

Het voelt na een half uurtje ook letterlijk als een botox aangezien het droog wordt. En hard.
Wat is nou löss?
Nou ten eerste is het oud. Ergens zo’n 11.000 tot 100.000 jaar oud. Ik houd van historie. En oud. Dus dit past wel bij me.
Löss bestaat uit zeer fijne korrels, die kleiner zijn dan die in dekzand: ze zijn zo’n 2-50 μM. Löss bestaat voor zo’n 75% uit kwartskorrels. Dekzand is ‘arm’ zand, het bevat weinig voedingsstoffen. Löss daarentegen is zeer vruchtbaar. Löss zit in de bodem en je kunt het bijvoorbeeld vinden in het Limburgse land. De lössafzetting in Zuid-Limburg is in verschillende lagen onderverdeeld. De onderste laag komt uit het Saalien tijdperk en is sterk leemhoudend. De bovenste lagen zijn in het Weichselien tijdperk afgezet. Oud dus. Standje stokoud.
Het is silt. Of leem. Silt wordt ook wel slijk genoemd. En slijk is eigenlijk gewoon weer een leuk woord voor een vorm van modder. Ik doe dus aan een moddermasker. Zelfgemaakt. Met gezuiverde löss. Vrij van chemicaliën en vervuiling. En dat leuk ik dus op met Frankincense en mooie argan olie.
Mijn löss komt uit Duitsland. En ik koop het in een pakje. Luvos Heilaarde heet het. Mocht je je afvragen of ik het ergens zelf opgraaf. Niet dus. Simpelweg gekocht. 
En Luvos Heilaarde is een natuurzuivere löss, die dus in Duitsland wordt gewonnen. De samenstelling met waardevolle mineralen en sporenelementen bevat onder andere silicium, calcium, kalium, ijzer, magnesium, koper en zink. Allemaal fijn voor het velletje.
Je kunt er je hele lijf mee insmeren overigens. Ook als je wilt ontslakken of wanneer je andere klachten hebt. Mijn enige klacht is rimpels en te weinig me-time. Dus ik smeer de löss op en kruip in bad. Net zolang totdat ik verpulver. Nou ja, de löss dan.

Mijn jongste keek als een aangeschoten hert toen ik vanachter mijn Flair vandaan schoot en keihard ‘boe!’ riep in haar 3 jarige snoetje. “Mama jij bah! Mama, jij rare mama! Mama jij vieze mond! Papaaaaaa, mama BAH!!”
“Krijgt mama een kusje?”
“Nee mama! Jij bah!”
Hilarisch.

En het kroost vlucht met papa richting slaapkamer en Dikkie Dik.
Halleluja voor löss.
Moet je ook eens doen. Aan de löss.
En met die Frankincense erbij word je meteen 10 jaar jonger. Hoef je ook je botox niet in je overbelaste agenda in te plannen. Doe maar even zen. Beetje me-time. En dat met wat modder van 100.000 jaar oud. Die Neanderthalers waren vast zo gek nog niet.

“Hubba hubba!”, roept papa nog even naar mama. Die keek vast niet naar de löss….
Ssssstt.
Zeggen we er niet bij. Dat kind-vrije uurtje badderen nemen ze me niet meer af.
 
 

 

Meer
artikelen

Recepten met essentiële olie

After Eight

After Eight You hate it or you love it!Ik kreeg vroeger op de lagere school altijd een doosje After Eight mee om te trakteren aan

Lees meer »
Blog over essentiële olie

It’s a miracle!

It’s a miracle! Ik schreef onderstaande blog in 2018. Maar het is zo een leuk verhaal, dat ik hem nu ook deel. Heilige Jezus, Josef

Lees meer »
Blog over essentiële olie

Lekker loss

Lekker loss Ik ben aan de löss.De watte?De löss.En die meng ik met argan olie, 3 druppels Frankincense essentiële olie en wat water. Met een

Lees meer »