Datum

It's a miracle!

Ik schreef onderstaande blog in 2018. Maar het is zo een leuk verhaal, dat ik hem nu ook deel.

Heilige Jezus, Josef en Maria!
Mijn man en ik zijn zojuist getuige geweest van een wonder. 
Jammer dat we dát niet op film hebben staan. Maar het was wel echt noemenswaardig bijzonder. 
Onze dochter van net twee werd wakker. Huilen. Prijs. Vaak rond dit tijdstip. We maken ons dan op voor een zware nacht. Zucht.
Dus ik ga erheen om haar te troosten.

Dat was geen succes. Overstrekken, boos, schreeuwen, slaan en om papa roepen. Gelukkig zat papa beneden en aangezien ‘papa’ de 2018 versie van ‘mama’ is tegenwoordig, kwam die heldhaftige papa naar boven om dochterlief even te sussen.
Helaas. Zelfs papa was niet goed genoeg en het kind wist met zichzelf geen kwijt.

Rode wangen verrieden de nieuw doorkomende monster kiezen. Au.
Aangezien mijn badkamerkastje tegenwoordig vol staat met zelfgemaakte brouwsels en crèmes, heb ik ook een paar pottekes met olie staan. De grondstoffen van mijn innerlijke kruidenvrouwtje brouwsels.
Iets tegen rimpels voor Kwatta (hoezee), iets voor jeukende bultjes voor papa en een flesje met de klinkende naam ‘Stress Away’.
Papa riep:”Kind weet met zichzelf geen raad.” En dus spoedde ik me naar de badkamerkast vol brouwsels en olie om de kleine groene Stress Away en wat olie om te verdunnen mee te grissen.

Ik doe twee druppels in mijn linker handpalm en voeg wat draagolie toe om te verdunnen. Vervolgens smeer ik het bij een luid protesterende dochter op haar polsjes en daarna achter haar oren. En op precies dát moment is ze stil en begint te ontspannen.
Ze knikkebolt en terwijl ik het laatste restje op haar voorhoofd smeer vallen haar oogjes dicht. Serieus binnen 10 seconden.
Het slaapt.
Papa en ik kijken elkaar STOMVERBAASD aan.

Hij legt haar in bed.
Het slaapt.
Ik zet m’n potjes terug in de badkamer en papa komt me achterna. Ik kon het niet laten om te zeggen: ”Gekke mama met d’r olie, hèèhhhh?!” 
Ik krijg een kus van een breed lachende papa. De olie mag blijven. En mama ook.
Ik wil aandelen in die Stress Away. Wonderolie!!

Meer
artikelen

Recepten met essentiële olie

After Eight

After Eight You hate it or you love it!Ik kreeg vroeger op de lagere school altijd een doosje After Eight mee om te trakteren aan

Lees meer »
Blog over essentiële olie

It’s a miracle!

It’s a miracle! Ik schreef onderstaande blog in 2018. Maar het is zo een leuk verhaal, dat ik hem nu ook deel. Heilige Jezus, Josef

Lees meer »
Blog over essentiële olie

Lekker loss

Lekker loss Ik ben aan de löss.De watte?De löss.En die meng ik met argan olie, 3 druppels Frankincense essentiële olie en wat water. Met een

Lees meer »