Datum

After Eight

You hate it or you love it!
Ik kreeg vroeger op de lagere school altijd een doosje After Eight mee om te trakteren aan juffen en meesters, wanneer ik jarig was.
Mocht je tijdens de les de hele school rond. Samen met een vriendinnetje. Feest!
En tussen ieder lokaal in, at je dan zelf óók een After Eightje. Het papiertje, dat knisperde zo lekker, dat moffelde je weg in je broekzak.
En bij ieder lokaal minder chocolaatjes. Tegen het moment dat je bij de laatste klas aankwam, groepen waren er toen nog niet, je had ‘klassen’, was het doosje bijna leeg.
En jij? Jij was kotsmisselijk van het After Eightjes vreten. Je was er meteen weer helemaal klaar mee. Voor minimaal 12 maanden. Want dan mocht je weer, een klas hoger, mét je vriendinnetje en een doosje After Eight de school rond. Met dikke vette spijt van het snoepen aan het einde van het rondje.
En toen je dan éindelijk in de zesde klas zat, en daarna naar de middelbare mocht……was je ook écht klaar met die dingen!
Om dan nu, pak ‘m beet, 30 jaar later (ietsje minder!) opnieuw dat moment te willen herbeleven. Maar dan wel met nootjes. Dus dan maak je het toch gewoon zelf! Ook dát kan en mag met sommige essentiële oliën van Young Living. Wetenschappelijk bewezen nog goed ook bij een opstandige darm. Google maar eens wat Peppermint olie doet voor je darmen. Die chocolade is wellicht niet zo goed voor je, maar je kan maar een excuus hebben voor een rondje limbisch systeem en herinneringen ophalen.

Recept:
3 repen pure chocolade au bain marie verwarmen
1 dikke eetlepel kokosolie smelten en doorroeren
10 druppels Peppermint essentiële olie, geschikt voor inname
Zakje ongebrande en ongezouten hazelnoten
Schaal met bakpapier

Schaal met koud water om te temperen.

Spatel
Vormpje

Geduld

En dan..

Schaamteloos genieten van een ‘After Eight wannabe’ met een nootje erbij. Lekker!
Previous
Next

Meer
artikelen

Recepten met essentiële olie

After Eight

After Eight You hate it or you love it!Ik kreeg vroeger op de lagere school altijd een doosje After Eight mee om te trakteren aan

Lees meer »
Blog over essentiële olie

It’s a miracle!

It’s a miracle! Ik schreef onderstaande blog in 2018. Maar het is zo een leuk verhaal, dat ik hem nu ook deel. Heilige Jezus, Josef

Lees meer »
Blog over essentiële olie

Lekker loss

Lekker loss Ik ben aan de löss.De watte?De löss.En die meng ik met argan olie, 3 druppels Frankincense essentiële olie en wat water. Met een

Lees meer »